Panasonic micro four thirds-camera met 4K-filmfunctie

Julian 1767 4
Panasonic toont op de CES-elektronicabeurs in Las Vegas een prototype van een micro four thirds-camera met 4K-filmfunctie. Het uiterlijk lijkt exact gelijk te zijn aan de GH3. De camera wordt vermoedelijk in februari officieel gepresenteerd.

Zoals verwacht zal Panasonic in 2014 een mft-camera met 4K-filmfunctie op de markt brengen. Veel maakt de fabrikant nog niet bekend over de nieuwe camera, maar op de stand van Panasonic op de CES is een prototype te zien.

Engadget wist wat informatie los te peuteren op de stand. Volgens een vertegenwoordiger van Panasonic filmt de camera met bitrate van 200Mbps en kan het videosignaal ook via de hdmi-poort opgenomen worden. De bitrate komt overeen met eerdere geruchten over de 4K-camera van Panasonic.

Panasonic GH 4K - Engdaget

De videobeelden kunnen worden opgeslagen op een sdxc-geheugenkaart. Hier zal wel een snelle kaart voor nodig zijn, Panasonic toont dan ook een prototype van een UHS Class 3-kaart op de CES.

Welke sensor de nieuwe camera gebruikt is nog niet bekend, maar Panasonic heeft al een chip in huis die 4K video op kan nemen. Mogelijk is dat dezelfde 16-megapixelsensor als de cmos in de GX7 en GM1, alleen de beeldprocessor zou dan moeten worden aangepast om daadwerkelijk videobestanden in de hoge resolutie vast te leggen.

De vertegenwoordiger van Panasonic weet Engadget te vertellen dat het toestel eind februari aangekondigd word en een prijskaartje krijgt van zo'n 2000 dollar.

Panasonic 4K
Foto's © Engadget.com

afbeelding van Martijn_sch

En zo wordt er weer de volgende stap in videoresolutie door de strot geduwd... kunnen we allemaal een nieuwe tv, pc etc rechtvaardigen. Alleen onze filmpjes worden er echt niet beter van.

afbeelding van jesse kraal

Zie het van deze kant: Providers gaan internetsnelheden omhoog gooien om streaming video te kunnen blijven aanbieden en 4K-schermen die ook voor fotobewerking interessant zijn zullen steeds goedkoper worden. Zo zijn er vast nog meer ontwikkelingen die in een stroomversnelling zullen komen door de komst van 4K.

afbeelding van Tom de wereldverbetraar

De wereld ontwikkeld. Blij dat we geen 240x360 resolutie hebben, ook al is dat "door onze strot geduwd" ;-)

afbeelding van Anonymous

2000 dollar, weet dan wel wat mooiers te kopen.. Mooie D600/610 met een mooi stukkie glas ervoor!