Panasonic met Leica M/R-adapters voor Micro Four Thirds

Raymond 487 0
Panasonic heeft twee nieuwe lensadapters voor de Lumix G1/GH1 geïntroduceerd. Met de adapters kun je gebruik maken van Leica M- of R-objectieven op je Micro Four Thirds-camera.

Met de DMW-MA2M (voor Leica M-objectieven) en de DMW-MA3R (voor Leica R-objectieven) is het volgens Pasanonic mogelijk van de movable MF-assist-functie van de G1/GH1 gebruik te maken. Hiermee kun je in de MF-modus een deel van je beeld vergroten om nauwkeuriger scherp te stellen.

Eerder waren er al third party-adapters beschikbaar voor het bevestigen van Leica M/R-objectieven op de compacte Panasonic-dslr's.

Adviesprijzen voor de converters zijn nog niet bekend.afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond