'Panasonic LX8 met grotere sensor komt op 16 juli'

Julian 3175 1
Volgens 43rumors komt er binnenkort een nieuwe camera in de Panasonic Lumix LX-serie. Panasonic voorziet de LX8 vermoedelijk van een grotere sensor en een ingebouwde elektronische zoeker. Volgens de geruchten volgt de aankondiging op 16 juli.

Tot nu toe voorzag Panasonic alle LX-camera's van een 1/1.7-inchsensor. Voor een compactcamera relatief groot, maar fabrikanten als Sony en Fujifilm gebruiken al grotere sensormaten in hun high-end compacts.

Ook Panasonic zou in de LX8 voor een grotere sensor kiezen, aldus de geruchten. Hoe groot de sensor precies wordt is nog niet bekend. Naast een grotere sensor wordt een ingebouwde elektronische zoeker verwacht. Panasonic voorzag recent al enkele compacts van een ingebouwde evf (de Panasonic LF1 en de TZ60) en ook de Sony RX100 III heeft een evf in de behuizing.

Panasonic introduceerde de LX7 in juli 2012, de LX5 stamt uit juli 2010. Een nieuwe LX8 op 16 juli lijkt dus zeker niet onwaarschijnlijk, als Panasonic zich aan het twee jaarlijkse schema houdt.

Panasonic Lumix LX7
Panasonic Lumix LX7


afbeelding van lichtloper

Nee, alleen de LX7 werkt met een 1/1.7"-sensor, mijn LX5 en mijn vroegere LX3 werkt/e met een grotere 1/1.63"-sensor.
Dus wat betekent 'grotere' in het geval van de LX8:
groter dan de sensor van de LX7 of dan die van de LX3 / LX5?
Overigens is een 'grotere sensor' niet alleen-zaligmakend,
een goede engine en een goed objectief dragen ook bij aan de kwaliteit van een (compacte) camera.
Wat dat laatste betreft zou een lens mijn wensenlijstje staan met een beeldveld van een 25mm (full-frame-) lens tot en met dat van een 100mm (full-frame-) lens, dus
2.0-2.8/6-24mm.

lichtloper