'Panasonic LX8 komt niet in juli, maar eind augustus'

Julian 2448 0
Er gaan al tijden geruchten over de komst van de Panasonic LX8, een geavanceerde compactcamera met grote sensor en 4K-filmfunctie. Aanvankelijk werd de officiele aankondiging verwacht op 16 juli, nu zegt 43rumors dat we tot augustus moeten wachten.

De afgelopen maanden kwam er al veel naar buiten over de Panasonic Lumix LX8. 43rumors wist met zekerheid te melden dat de high-end-compact met 24-90mm f/2.0-2.8-objectief, ingebouwde elektronische zoeker en 4K-filmfunctie op 16 juli aangekondigd zou worden.

Die zekerheid blijken we nu met een korreltje zou te moeten nemen, want dezelfde geruchtensite meldt nu dat de aankondiging pas eind augustus zal plaatsvinden. Daarmee lijkt Panasonic de introductie te timen voor de Photokina: veel fabrikanten kondigen in de aanloop van de fotobeurs hun producten aan, om ze vervolgens op de beursvloer tentoon te stellen.

Onlangs kondigde Panasonic wel de FZ1000 aan. Een superzoomcompact met 1-inchsensor en 4K-filmfunctie. Hoewel in de Panasonic LX8 een sensor met hetzelfde formaat wordt verwacht, schijnt de nieuwe camera toch een 'hele' andere beeldchip te krijgen.