Panasonic LX3 firmware-update weer beschikbaar

Julian 584 0
Firmwareversie 2.1 voor de Panasonic LX3 is weer beschikbaar. Eind september werd de update al vrijgegeven, maar kort daarna teruggetrokken vanwege onvolkomenheden. Deze zijn nu opgelost.

De nieuwe firmware voor de high-end compact van Panasonic voert een flink aantal verbeteringen door en geeft de camera nieuwe mogelijkheden. Firmware 2.1 is te downloaden via Panasonic Japan.In de groothoekstand doet de autofocus van de LX3 zijn werk 20 procent sneller met firmwareversie 2.0. Witbalans-aanpassingen zijn flink verbeterd, met name onder kunstlicht, daglicht en bij weinig licht.

Daarnaast krijg je diverse nieuwe mogelijkheden. Zo is er een 1:1-cropfunctie toegevoegd, naast de bestaande 4:3, 3:2 en 16:9 modi en kun je een de bracket-functie ook gebruiken om foto’s met verschillende witbalans te maken. De bracket-functie is ‘verbreed’, net als het bereik van de belichtingscompensatie.

Compositiehulplijnen kun je voortaan zelf over het beeld verplaatsen met de joystick op de camera. Overbelichte delen van foto’s worden niet alleen in de preview aangegeven, maar ook tijdens het achteraf bekijken van foto’s.

De positie van het objectief (zoom en scherpstelafstand) kan worden onthouden. Zet je de camera uit en weer aan, dan springt het objectief terug naar de laatst gebruikte stand. Ook kun je copyrightinformatie toevoegen aan je foto’s, die in de exif-informatie opgeslagen wordt.

Aan de scenemodi is een ‘High Dynamic’-modus toegevoegd. Volgens Panasonic kun je hiermee scènes met zowel felle hooglichten als donkere schaduwen goed belichten. Je hebt hierbij keuze uit drie effecten: ‘Standaard’, ‘Art’ of ‘Zwart-wit’.