Panasonic Lumix DMC-LZ5

Redactie 538 0
Het staat maar klein op de Panasonic Lumix DMC-LZ5 geschreven: Mega O.I.S. Het is de naam die Panasonic geeft aan de ingebouwde beeldstabilisatie in deze nieuwe 6-megapixelcamera.

Het behoorlijke zoombereik van 37 tot 222 millimeter is niet zo groot dat stabilisatie onontbeerlijk wordt, maar het foefje is wel een handig hulpmiddel. Zo zijn er bij donkere omstandigheden en lange sluitertijden toch nog scherpe fotoís mogelijk.

Voor een compactcamera met dit prijskaartje schiet de Panasonic absoluut fraaie fotoís, die op een ingestoken sd-geheugenkaartje worden weggeschreven. De beelden zijn scherp en de kleuren ronduit realistisch. Er zijn wel wat verbeterpunten: de camera heeft wat moeite met tegenlicht, de foto's zijn soms (te) donker en bij tegenlicht kun je zaken niet goed waarnemen op het 2,5 inch grote lcd-scherm. Ook zouden de bedieningsknoppen wat beter gesitueerd kunnen worden.

Maar wie minder dan 250 euro wil besteden aan een compactcamera waar uitstekende fotoís mee kunnen worden geschoten, maakt een goede keuze met deze Panasonic Lumix DMC-LZ5.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie