Panasonic Lumix DMC-LX2: mooie groothoek

Redactie 493 0
Digifoto Pro heeft een zwak voor groothoekobjectieven. Op de 'body' van een stevige spiegelreflex, of ge

De Panasonic Lumix DMC-LX2 is met 10,2 megapixel en intelligente iso-controle zeker geen kneusje. De belichting en kleurenweergave zijn het jubelen waard.

Leica lens
De Leica 28 tot 112-millimeterlens bezorgt de fotograaf scherpe plaatjes. De mooie 28-millimetergroothoek wordt nog leuker bij gebruik van het breedbeeldformaat 16:9. Let wel: het beschermende lensdopje zit los of bungelt aan een touwtje en dat zal niet iedere fotograaf op prijs stellen.

De maximale iso-waarde

SPECS KORT

Resolutie: 10,2 megapixels
Optische zoom: 28 - 112 mm (4x)
Opslag: SD(HC)

Uitgebreide specificaties >>>


is een beste 3200, maar dankzij de Intelligent ISO Control hoeven we ons daar niet druk om te maken. De camera kiest zelfstandig de meeste geschikt iso-waarde. Beweegt het object van de foto zich snel, dan gaat de iso-waarde omhoog en blijft de sluitertijd ook relatief rap, waardoor bewegingsonscherpte wordt tegengegaan. Wel neemt in de hogere iso-waarde de kleurruis wat toe.

Slordigheidjes
Slordigheidjes zijn er uiteraard ook. Zo verandert het instelwiel op de bovenzijde heel erg gemakkelijk onbedoeld van positie en moet je zelf de flitser tevoorschijn trekken. De bediening van menu en knoppen had hier en daar ook iets duidelijker gemogen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie