Panasonic komt met supercompacte systeemcamera en platte 12-32mm

Julian 1987 0
Volgens 43rumors komt Panasonic met een zeer compacte systeemcamera. Het toestel komt niet terecht in de GF-serie maar krijgt een nieuwe naam. Samen met de camera kunnen we een plat zoomobjectief verwachten met bereik van 12-32mm.

Geruchten over een zeer compacte systeemcamera van Panasonic gaan al lang in het rond. Volgens 43rumors kondigt Panasonic het toestel in oktober aan, maar waarschijnlijk moeten we nog tot begin 2014 wachten tot het nieuwe kleintje echt op de markt komt.

Bij een kleine camera hoort een klein objectief. Panasonic heeft al diverse pancakes, inclusief een 14-42mm zoom, in het assortiment. Toch zou er een nieuw objectief op stapel staan: een platte 12-32mm zoom. In tegenstelling tot de 14-42mm zou het geen Power Zoom worden. Wel zou de 12-32mm net zo compact of zelfs ietsje kleiner zijn.

Het weglaten van de Power Zoom-functionaliteit maakt het objectief mogelijk goedkoper. We verwachten dat Panasonic met het kleine model zich richt op de instapmarkt. Eerder dit jaar kwam de Panasonic GF6 op de markt, deze groeide juist iets ten opzichte van zijn voorganger en kreeg meer instelmogelijkheden. Een kleiner en eenvoudiger model lijkt dan ook goed te passen in de line-up.

Kleine Panasonic
Een 'schets' van een supercompacte micro four thirds-camera. Hoe Panasonic's kleintje er echt uit gaat zien is nog niet bekend.