'Panasonic komt met goedkopere 4K mft-camera'

Julian 1411 0
Volgens 43rumors.com komt Panasonic binnenkort met een goedkopere micro four thirds-camera met 4K-filmfunctie. Mogelijk gaat het om een opvolger van de Panasonic G6. Dat toestel uit 2013 staat bekend om zijn goede filmcapaciteiten voor een lage prijs.

In 2014 heeft Panasonic flink ingezet op 4K. Eerst verscheen het topmodel: de GH4 met 4K-filmfunctie en zeer uitgebreide instelopties voor professionele filmmakers. Later in het jaar verschenen nog twee camera's met grote sensor en vast objectief, eveneens voorzien van 4K-filmfunctie: de Panasonic FZ1000 superzoom en de compacte Panasonic LX100.

Panasonic G7?

Dat er in 2015 meer Panasonic-camera's met 4K-filmfunctie verschijnen, ligt in de lijn der verwachting. Volgens een bron van 43rumors is het zeker dat Panasonic een instapmodel micro four thirds-camera gaat voorzien van 4K-filmfunctie.

Wanneer deze camera verschijnt en wat de precieze specificaties zijn is nog niet bekend. Wij verwachten dat het gaat om een opvolger van de Panasonic G6. Dit toestel werd in 2013 geïntroduceerd en staat bekend om zijn zeer goede filmcapaciteiten voor een lage prijs.

Mogelijk komt Panasonic in 2015 met een G7, voorzien van 4K-filmfunctie. We verwachten dat de instelopties minder uitgebreid zullen zijn dan bij de GH4, die camera zal zijn positie als topmodel binnen de productlijn van Panasonic nog even moeten behouden.