Panasonic introduceert LUMIX G VARIO 12-60mm f/3.5-5.6

Panasonic introduceert LUMIX G VARIO 12-60mm f/3.5-5.6

Joni Hendrix 1536 0
Panasonic voegt het LUMIX G VARIO 12-60mm objectief toe aan haar assortiment. Volgens de fabrikant is het een veelzijdig, zeer duurzaam objectief dat hoge prestaties levert.

Het nieuwe objectief van Panasonic is opgebouwd volgens de Micro Four Thirds-norm en heeft een maximale diafragmaopening van f/3.5 bij groothoek en f/5.6 aan de tele-eind. Daarnaast is het objectief voorzien van POWER O.I.S. (Optical Image Stabiliser) van Panasonic dat handbewegingen compenseert, waardoor je gemakkelijker in omgevingen met weinig licht kunt fotograferen.

De LUMIX G VARIO 12-60mm f/3.5-5.6 (equivalent 35mm-camera: 24 - 120 mm) is ontwikkeld voor prestaties in allerlei soorten omgevingen, dus je hoeft nooit meer een onverwacht fotomoment te missen. Door de compacte afmetingen is het nieuwe LUMIX G VARIO-objectief volgens Panasonic een fijne optie voor dagelijks gebruik, zowel voor thuis als op reis.

Lenssysteem

Het lenssysteem, met elf elementen in negen groepen, beschikt over drie asferische lenzen en een ED-lenselement (Extra-low Dispersion). Dit voorkomt vervormingen. De lenselementen zijn voorzien van meerdere coatings en minimaliseren ghosts, oftewel dubbelbeeld, en flare. De zeven lamellen van het diafragma vormen een ronde opening, die een bokeh-effect creëert in het onscherpe gebied.

In het objectief is een inwendig scherpstelsysteem en een stappenmotor verwerkt voor optimale autofocusprestaties bij snelle opnames en 4 K Photo-modus. Hierdoor is het mogelijk om een scherpstelsnelheid van maximaal 240 fps te behalen, zo meldt de fabrikant.

5x zoom

Het veelzijdige 5x-zoombereik van 24-120 mm (equivalent van 35mm-camera) maakt een verscheidenheid aan opnamesituaties mogelijk, zoals gedetailleerde portretten en landschappen. Ook kun je close-ups en macro-opnames maken door de vergrotingsfactor van 0,54x.

Spatwater- en stofbestendig

Het nieuwe Panasonic-objectief is compatibel met LUMIX G camera's die beschikken over het door de fabrikant ontwikkelde DUAL I.S. stabilisatie systeem. De LUMIX G VARIO 12-60mm f/3.5-5.6 is spatwater- en stofbestendig. Dus ook bij slecht weer kun je erop uit om foto's te maken.

Prijs en beschikbaarheid

De LUMIX G VARIO 12-60mm f/3.5-5.6 kost € 449,95 en is vanaf eind april 2016 te koop.