Panasonic introduceert Lumix DMC-FT10

Julian 1000 0
Panasonic introduceert een nieuwe robuuste onderwatercamera. De Lumix DMC-FT10 wordt gepositioneerd onder de FT2, is waterdicht tot drie meter diep en bestand tegen vallen van anderhalve meter hoogte.

Daarmee is de FT10 iets minder robuust dan de FT2, die tot tien meter diep het water in kan en vallen van twee meter hoogte overleeft. Het nieuwe model gaat dan ook minder kosten dan de DMC-FT2.

Specificaties

In de Lumix DMC-FT10 is een 14.1-megapixelsensor geplaatst en een 35-140mm objectief weggewerkt. De camera is niet alleen water en schokbestendig, ook vrieskou tot -10 en stof mag geen probleem vormen.

Het toestel is voorzien van rubberen bekleding, versterkt glas en carbon hars. Dat maakt de behuizing luchtdicht en dus beschermd tegen onderdompeling in water, stof en zand, aldus de fabrikant. Panasonic levert de DMC-FT10 met een beschermhoes, tegen het krassen van de behuizing.

Video

Filmen doet de FT10 in 720p-resolutie met Motion JPEG-codering. De resultaten bekijk je op het 2.7-inch scherm met 230.000 beeldpunten. Een ‘AR Coating’ moet er voor zorgen dat het display goed afleesbaar is. De helderheid van het scherm kan automatisch aangepast worden.


Prijs en beschikbaarheid

De Panasonic Lumix DMC-FT10 is vanaf eind september leverbaar in de kleuren zwart, blauw, rood en zilver. Wat camera precies gaat kosten is nog niet bekend.