Panasonic introduceert 'hybride' superzoom Lumix FZ38

Raymond 790 0
Panasonic heeft vandaag de Lumix DMC-FZ38 geïntroduceerd. De forse 12-megapixel compactcamera beschikt over een 18x optische zoomobjectief van Leica, een nieuwe beeldstabilisator en kan filmen in HD.

De FZ38 is de directe opvolger van de FZ28. De camera beschikt over een nieuw beeldstabilisatiesysteem dat volgens de fabrikant beter zijn werk doet. Ook de Venus Engine HD processor is vernieuwd.

Troef van de camera is het grote bereik van het Leica-objectief. Het bereik  vertaalt zich naar 27 tot 468mm in 35mm-equivalent. Een ander kenmerk is de HD-filmmodus (720p). Volgens de fabrikant is de camera zo ingericht dat filmen net zo gemakkelijk als fotograferen zou moeten zijn. Dankzij de  AVCHD Lite compressietechniek blijft de datastroom tijdens het filmen beperkt.

Met behulp van de Creative Movie Mode kun je zelf de sluitertijd en diafragma bepalen tijdens het filmen. Volgens Panasonic kun je met het beïnvloeden van de sluitertijd speciale effecten aan je film meegeven die vooral tot zijn recht komen bij snel bewegende onderwerpen.

Volgens Panasonic is het automatische scherpstelmechanisme van de FZ38 twee keer zo snel is als dat van zijn voorganger. Ook beschikt het toestel over een aantal  Auto-modi om het fotograferen voor beginners gemakkelijker te maken. Hieronder vallen Face Detection, Intelligent Scene Selector, Intelligent Exposure en Face Recognition. De camera beschikt over de zogenoemde High Dynamic Mode, voor lichtomstandigheden met een hoog contrast. Met de My Color Mode heb je volledige controle over de kleur, helderheid en verzadiging van je foto's.

De Panasonic FZ38 is leverbaar vanaf september voor een adviesprijs van 399.99 Amerikaanse dollar. Een Nederlandse adviesprijs is nog niet bekend.afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond