Panasonic GX7-opvolger met 4K-filmfunctie op komst?

Julian 1597 0
43rumors heeft een gerucht opgevangen over de komst van een opvolger voor de Panasonic GX7. Vermoedelijk krijgt het toestel een 4K-filmfunctie. De presentatie van de nieuwe camera, die mogelijk als GX8 door het leven gaat, wordt verwacht in mei 2015.

Eind 2014 ging er een gerucht over de komst van een goedkopere 4K-mft-camera van Panasonic. Wij gokten op een opvolger van de Panasonic G6, maar die blijft vooralsnog uit. Nu duiken er aanwijzingen op dat Panasonic een opvolger van de GX7 gaat presenteren in mei.

Mogelijk gaat de camera als Panasonic GX8 door het leven, al durven we daar onze handen niet voor in het vuur te steken. De Panasonic GX1 werd immers opgevolgd door de GX7, er werden dus nogal wat nummers overgeslagen.

Verwacht wordt dat de GX7-opvolger een 4K-filmfunctie krijgt. Mocht dat zo zijn, dan zijn de instelmogelijkheden waarschijnlijk iets minder uitgebreid dan bij het topmodel, de Panasonic GH4.

De Panasonic GX7 was de eerste - en tot op heden de enige - micro four thirds-camera van de fabrikant met ingebouwde beeldstabilisatie. We verwachten dat de opvolger hier ook over beschikt. De sensorstabilisatie van de GX7 werkt niet tijdens het filmen, we hopen dat Panasonic dit bij de opvolger wel mogelijk weet te maken.