Dit is de Panasonic GX1

Panasonic GX1 uitgebreid in beeld

Julian 2616 1
Op een Chinees forum zijn negen productfoto's van de Panasonic Lumix GX1 opgedoken. De geavanceerde mft-camera gaat ietsje kleiner worden dan de GF1 en beschikt ongeveer over dezelfde bedieningselementen als dit model.

Eerder werd al duidelijk dat Panasonic binnenkort met de GX1 komt. Nu zijn er op mobile01.com een flink aantal foto's opgedoken die dat bevestigen, de foto's zijn inmiddels van het forum verwijderd maar op diverse geruchtensites nog te vinden. Vermoedelijk krijgt de GX1 de 16-megapixelsensor uit de Panasonic G3, ook de autofocus zou verbeterd zijn.

Knoppen

De Panasonic Lumix GX1 heeft vergelijkbare bedieningselementen als de GF1. Aan de achterzijde vind je hetzelfde aantal knoppen. Alleen de fysieke knop om de 'drive mode' in te stellen ontbreekt op de GX1. Bij de GF1 was hiervoor een schakelaar aanwezig op de draaiknop bovenop de camera.

8 november

Even werd gedacht dat Panasonic al op 28 oktober de nieuwe camera zou presenteren, dat was niet het geval, vermoedelijk maakt de fabrikant de komst van de GX1 op 8 november officieel.

afbeelding van Dennis K.

of dit een hele toevoeging is aan het assortiment valt nog te bekijken.
je hebt de GF serie die zich hoe langer hoe meer op de gewone consument richt. is dit dan een afscheuring van deze serie die zich meer op professioneel gebruik richt?
zelf ben ik trotse eigenaar van een Panasonic GH2 en deze heeft toch (op het eerste zicht) meer én betere betere bediening.