Panasonic GX1 geavanceerde mft-camera?

jesse kraal 3150 0
Op diverse websites gaan geruchten de rondte over een nieuwe compacte systeemcamera van Panasonic, die we 8 november kunnen verwachten. Het zou gaan om een high-end model, met de 16-megapixel-sensor uit de Panasonic G3.

De GF1 wist met zijn compacte maar gebruiksvriendelijke behuizing aardig wat gevorderde fotografen voor zich te winnen. De GF2 en GF3, die later kwamen, zijn veel meer gericht op consumenten en moeten het zonder een aantal meer geavanceerder mogelijkheden stellen.

In navolging van de Sony NEX-7, komt Panasonic volgens 43rumors.com met een geavanceerd nieuw model, de GX1. Volgens de geruchten krijgen we op 28 oktober 8 november een camera te zien met een nieuwe processor, de 16-megapixel-sensor uit de G3, iso-waarden tot 12.800 en een razend snelle autofocus met een scherpsteltijd van slechts 0.09 seconde.

Wel touchscreen, geen evf

De camera krijgt vermoedelijk wel een touchscreen, met een resolutie van 920.000 beeldpunten, maar zal het zonder ingebouwde elektronische zoeker moeten doen. In plaats daarvan komt er een nieuwe externe evf, die je waarschijnlijk bij de camera geleverd krijgt.

Kruising tussen GF1 en LC1

Qua behuizing zal de camera een kruising worden tussen de GF1 en de LC1 en beschikbaar komen in zilver en zwart. Na de introductie eind oktober, zal het waarschijnlijk drie weken duren voordat de camera in Japan te koop is, Europa en de VS zullen nog een aantal weken later volgen.

Panasonic LC1
Waarschijnlijk zal de GX1 trekjes vertonen van de geavanceerde compact LC1 uit 2002

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse