'Panasonic GM2 krijgt elektronische zoeker'

Julian 2491 0
Volgens 43rumors zal Panasonic de GM2 voorzien van een ingebouwde elektronische zoeker. Als Panasonic de camera net zo compact weet te houden als de GM1, dan wordt de GM2 de kleinste compacte systeemcamera met evf.

Eind 2013 introduceerde Panasonic de GM1, een piepkleine micro four thirds-camera. Het toestel is voorzien van een 3-inch-lcd, maar beschikt niet over een zoeker. Ook kan er geen externe evf worden aangesloten. Volgens 43rumors.com is het zeker dat de Panasonic GM2 een ingebouwde evf krijgt.

Panasonic GM1
De Panasonic GM1 is piepklein, maar heeft geen zoeker

Panasonic GM2 met 4K-filmfuctie?

Ook krijgt de compacte camera volgens de geruchten mogelijk een 4K-filmfunctie, al is dat nog niet zeker. De filmfunctie van de GM1 werd juist iets uitgekleed ten opzichte van bijvoorbeeld de GX7, zo ontbrak de mogelijkheid om met 60 fps te filmen. De sensor zou hierbij teveel opwarmen en de kleine behuizing van de GM1 heeft niet de mogelijkheid die warmte goed af te voeren. Wat dat betreft zou het dus verrassend zijn als Panasonic de GM2 een 4K-filmfunctie geeft, want ook filmen bij een hogere resolutie zorgt voor meer warmteontwikkeling.

Wanneer de Panasonic GM2 geïntroduceerd wordt is nog niet bekend. Mogelijk presenteert Panasonic de camera rond de Photokina, halverwege september. Waarschijnlijk gaat de camera meer kosten dan de huidige GM1, die voor een adviesprijs van 699 euro over de toonbank gaat inclusief 12-32mm f/3.5-5.6 pancake-zoom.