'Panasonic GM1 krijgt sensor uit GX7 en is net zo klein als LF1'

Julian 1789 0
Er duikt steeds meer informatie op over de zeer kleine compacte systeemcamera die Panasonic waarschijnlijk binnenkort uitbrengt. Het toestel zou GM1 gaan heten en dezelfde sensor als de GX7 krijgen, volgens de nieuwste geruchten.

Digicame-info.com weet diverse nieuwigheden te melden over de Panasonic GM1. Volgens de Japanse website krijgt de mini-camera dezelfde sensor als de Panasonic GX7. Dat zou goed nieuws zijn, want de 16-megapixelchip in deze camera laat erg goede prestaties zien.

De GM1 zou daarnaast zijn uitgerust met wifi en een touchscreen. Het toestel wordt volgens de geruchten net zo klein als de Panasonic LF1 en de Sony RX100 (II)-compacts en de kwaliteit van de behuizing zou vergelijkbaar zijn met de high-end GX7.

Samen met de Panasonic GM1 verschijnt vermoedelijk ook een zeer platte zoom. Deze 12-32mm zou ongeveer dezelfde afmetingen hebben als de zeer compacte 14mm f/2.5-pancake van Panasonic.

Heel lang hoeven we waarschijnlijk niet meer te wachten op meer zekerheid. Volgens 43rumors.com kondigt Panasonic op 17 oktober de nieuwe producten aan.

Panasonic GF5 met 14mm 2.5
De 14mm f/2.5 is erg plat. Zou het Panasonic lukken om een 12-32mm zoom met dezelfde afmetingen te maken?