Panasonic GH4 gaat 1499,95 euro kosten

Julian 2361 6
Panasonic heeft de euroadviesprijs voor de GH4 bekendgemaakt. De compacte systeemcamera met 4K-filmfunctie komt voor 1499,95 euro in de winkels te liggen. Een kit met 14-140mm-objectief kost 1999,95 euro. De module met professionele inputs kost 1999,95 euro.

Begin februari kondigde Panasonic de GH4 aan. De fabrikant wist bij de introductie nog geen adviesprijs te melden, maar daar is nu verandering in gekomen. In Nederland komt er 1499,95 euro op het prijskaartje te staan. Voor dat bedrag krijg je de losse body, een kit in combinatie met 14-140mm-objectief kost 1999,95 euro.

Panasonic GH4

Gevorderde filmmakers hebben hun ogen waarschijnlijk ook gericht op de YAGHE: een optionele unit die je onder de camera klikt met XLR- en SDI-aansluitingen voor professionele audioapparatuur, monitoren en opnameapparaten.

Panasonic YAGHE

Eind april leverbaar

Panasonic mag dan wel de prijs bekendgemaakt hebben, dat betekent niet dat de camera nu ook direct leverbaar is. Volgens de Amerikaanse webshop van Panasonic worden de camera's vanaf eind april uitgeleverd.

Lees ook:
Hands-on Preview: Panasonic GH4
MustSee: Panasonic GH4 4K-video

afbeelding van RH Boks

Mooi dat Panasonic het voortouw neemt in 4K video , anderen zullen spoedig volgen. Met de komst van de verschillende 4K TV's die nu nog 3000 tot 4000 euro kosten (kleinere modellen zullen binnenkort komen met navernante prijs) ontbreekt er nog 1 ding hoe gaan we de video content bewaren en weergeven op de 4K-TV. Wordt dit een aangepaste Blu-ray schijf of wordt er een nieuw medium geïntroduceerd ? Voortgaan met de blu-ray met verbeterde houdbaarheid en down-wards compatibel lijkt me het beste plan. Uploaden en Video on demand is voorlopig een utopia laat staan 4K broadcasting. Met 4k gaan we de omgekeerde wereld in, amateurs kunnen dus in betere kwaliteit filmen dan de broadcasting en veel profs omdat er beperkingen zijn ten aanzien van bandbreedte, opslagmedia etc. Maar wie weet worden we binnenkort verast d met een eenvoudig 4K-medium zoals de DVD en BD dit waren.

afbeelding van Anonymous

Is dit een videocamera of een fotocamera?
Het lijkt wel of hier de nadruk ligt op video.
Maak dan ook een body die hierop gericht is.

afbeelding van Dutch

Volgens mij snap je er niet zoveel van. Voordat je zo'n opmerking maakt zou ik eerst eens gaan Googlen.

afbeelding van Marsel

Godverdomme!!!! kust na den bok zij gat!!!

afbeelding van Anonymous

Ik heb het hier niet over de specs maar over de body...

afbeelding van lex wentink

denk dat eind april veel te optimistisch is eerder juli de Sony FDR-AX100EB 4K komt denk ik eerder een heel andere 4K camera mar toch.