Panasonic G7 foto's en specificaties uitgelekt

Panasonic G7 foto's en specificaties uitgelekt

Julian 2115 1
Op digicame-info zijn foto's en specificaties van de Panasonic Lumix G7 verschenen. De micro four thirds-camera krijgt waarschijnlijk net als het topmodel, de GH4, een 4K-filmfunctie. Het uiterlijk van de camera is wat hoekiger dan zijn voorganger, de G6.

Dat de Panasonic G7 op komst is werd onlangs bevestigd door wifi-certificaten die de fabrikant heeft gekregen voor het nieuwe toestel. Die certificaten tonen ook de typenummers GX8 en FZ300, maar die camera's volgen waarschijnlijk later dit jaar.

De Panasonic G7 wordt volgens geruchten op maandag 18 mei officieel geïntroduceerd. Dankzij digicame-info weten we hoe de camera eruit gaat zien en ook zijn de specificaties grotendeels bekend. Het uiterlijk van de Panasonic G7 is wat hoekiger dan zijn voorganger. De Panasonic G6 heeft een behuizing met afgeronde vormen.

Panasonic G7 front

Prijs

Het is nog onbekend hoeveel de camera gaat kosten. De Panasonic G6 kreeg bij zijn introductie een adviesprijs van 599 euro (body). Mocht Panasonic de G7 voor dezelfde introductieprijs in de markt zetten, dan betekent dat een nieuwe prijsrevolutie voor 4K-video.

De Samsung NX500 en Nikon 1 J5 bieden voor een vergelijkbaar bedrag ook 4K-video, maar hebben een aantal beperkingen bij het filmen in Ultra-HD. De Nikon filmt in 4K met maximaal 15 fps, de NX500 maakt een uitsnede en kampt daardoor met een flinke cropfactor (1,6x bovenop de 1,5x cropfactor van de aps-c-sensor) bij het filmen in 4K-resolutie.

Panasonic G7 top

Panasonic G7 specificaties

Volgens digicame-info krijgt de Panasonic G7 de volgende eigenschappen:

  • 4K-filmfunctie (30 en 24 fps), 4K Photo-mode
  • 16-megapixel 4/3-inchsensor (vermoedelijk gelijk aan GX7)
  • Contrast-autofocus en DFD-technologie (Depth from Defocus)
  • Nieuwe Venus-beeldprocessor
  • 360-gradenpanoramafunctie
  • Maximale sluitertijd van 1/16.000e seconde
  • Elektronische zoeker met 2,36 miljoen beeldpunten
  • Kantelbaar lcd met 1,04 miljoen beeldpunten

Panasonic G7 back

afbeelding van Anoniem

ik denk dat dit best wel eens een goede rivaal kan zijn voor olympus, als de buffer en frames per second en de autofocus en de dynamic range verbeterd zijn,