Panasonic G2 en G10 uitgelekt

Julian 789 0
Via de website van Panasonic is uitgebreide informatie uitgelekt over de Lumix DMC-G2 en G10. De G2 is de opvolger van de huidige G1, de G10 is een nieuw model maar lijkt uiterlijk vrijwel gelijk. Mogelijk gaat het om een budget-versie.

Naast een flinke dosis afbeeldingen lekten ook uitgebreide specificaties uit van de nieuwe Micro Four Thirds-camera’s. Of deze kloppen is echter nog maar de vraag, mogelijk werd er nog gewerkt aan de pagina op het moment dat deze ‘per ongeluk’ zichtbaar was.

Specificaties

De nieuwe G2 en G10 lijken uiterlijk vrijwel gelijk te zijn aan de huidige Panasonic G1 en krijgen een 12-megapixel MFT-sensor. De G2 krijgt een 3-inch aanraakgevoelig uitklapscherm. Mogelijk zit er ook verschil in de optische zoeker. De G2 zou een exemplaar met hoge resolutie krijgen (1.440.000 beeldpunten), de zoeker in de G10 toont volgens de specificaties slechts 202.000 beeldpunten. Dit zou erop kunnen duiden dat de G10 een goedkoop alternatief wordt voor de G2.

Filmfunctie

Een filmfunctie ontbrak op de G1. Daarvoor riep Panasonic de GH1 in het leven, die in 1080p-resolutie kan filmen. De G2 en G10 zijn wel in staat om video op te nemen maar doen dat op 720p-resolutie. Naar verwachting zal Panasonic de nieuwe modellen rond 7 maart officieel aankondigen op het Focus On Imaging evenement.