Panasonic FT3 krijgt gps en full hd-video

Julian 1050 0
Panasonic introduceert een nieuwe waterdichte robuuste compact. De Lumix DMC-FT3 volgt de FT2 op en krijgt vernieuwingen in de vorm van een gps, kompas, hoogte- en drukmeter. En minder megapixels.

Coördinatiegegevens vastleggen in je foto's met behulp van een gps is niet nieuw, maar Panasonic voegt daar nog wat extra's aan toe in de DMC-FT3. De hoogte- en barometer geven je details over de hoogte en druk van de plek waar de foto is gemaakt. Onderwater fungeert de barometer als dieptemeter.

Waterdicht

Panasonic's Lumix FT3 kan net iets dieper mee het water in dan zijn voorganger. Kon je bij gebruik van de FT2 niet dieper dan 10 meter kopje onder, met de FT3 mag je gerust nog 2 meter verder doorzwemmen tot 12 meter diep.

Hufterproof

Net als zijn voorganger is de FT3 stevig. De camera voldoet aan de 'MIL-STD 810F Method516.5-Shock’ teststandaard. In normaal Nederlands: je mag 'm van twee meter hoogte op de grond laten kletteren. Niet alles is 'meer' bij het nieuwe model. De megapixelrace is ook bij Panasonic op zijn retour, waar de FT2 uitgerust was met een 14-megapixelsensor krijg je nu een 12-megapixel ccd.

Full HD

Het 2.7-inch lcd (230.000 pixels) en bereik van 28 tot 128mm blijven gelijk. Wat bewegend beeld betreft ga je wel een stapje vooruit. De FT3 filmt in 1920x1080i met 60 fps (30p sensor-output).

De Panasonic Lumix DMC-FT3 is leverbaar vanaf midden maart 2011 in de kleuren blauw, zilver, rood en oranje. De adviesprijs is nog niet bekend.