Panasonic CM1 cameratelefoon heeft 1-inchsensor en Leica-objectief

Raymond 1971 0
Panasonic heeft op de Photokina een nieuwe cameratelefoon gepresenteerd. Het platte toestel draait op Android 4.4 en heeft een Leica-objectief. Bijzonder is de 1-inchsensor, uniek voor een toestel van deze categorie.

De 1-inchsensor heeft een resolutie van 20 megapixels. Het Leica-objectief heeft een lensopening van f/2.8, een mechanische sluiter en een manuele instelring. Filmen doet de Panasonic CM1 in 4K-resolutie, al blijft de framerate dan steken op 15 fps. In 1080p haal je 30 fps.

De Panasonic CM1 beschikt over een 4,7-inch 1080p-scherm en draait op Android 4.4, wat in lijn is met veel moderne smartphones van tegenwoordig. Een 2.3 GHz quadcore-processor van Snapdragon stuurt het geheel aan. Je hebt de beschikking over 2 GB intern werkgeheugen, 16 GB staat paraat voor opslag. Met een micro-sdslot kun je dat met maximaal 128 GB uitbreiden. Dat is geen overbodige luxe, gezien het feit dat je in raw kunt fotograferen.

Prijs en beschikbaarheid

Het toestel moet eind dit jaar op de markt verschijnen. De adviesprijs bedraagt 899 euro, maar het is nog niet duidelijk of die prijs ook voor Nederland geldt.

Update: Panasonic heeft ons laten weten dat de CM1 niet naar Nederland komt. De cameratelefoon zal in een select aantal landen verkocht worden. Je hoet niet ver de grens over wil je er een bemachtigen: in Duitsland komt het toestel in de winkels te liggen.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond