Pablo: tekenen met licht op de smartphone

Pablo: tekenen met licht op de smartphone

Jasper van Bladel 1221 0
Met de nieuwe app Pablo kun je tekenen met licht. De app geeft je de mogelijkheid om een lange sluitertijd te gebruiken op je telefoon en zo mooie en creatieve effecten te gebruiken in je foto’s.

De avond is vooralsnog niet het favoriete tijdstip van je smartphonecamera. Daar komt met de steeds verder verbeterde technieken verandering in, de kansen om ’s nachts een mooie en technisch goede foto te maken met je telefoon worden steeds groter. Maar ook de nieuwe app Pablo maakt dat je je telefooncamera vaker van stal haalt in de avond, want dan kun je deze app pas goed gebruiken.

Licht

Veel van jullie weten dat het leuk kan zijn om te spelen met licht in het donker. Door het gebruik van een langere sluitertijd kun je tekenen met licht. Met een dslr is dat redelijk eenvoudig, maar op je smartphone gaat dat wat moelijker. Daar springt Pablo op in.

iOS

De app geeft je de mogelijkheid om te tekenen met licht en om andersoortige creatieve foto’s met een lange sluitertijd te maken. Ook kun je de foto’s direct delen via het sociale netwerk dat aan de app vastzit. De app is overigens enkel verkrijgbaar voor iOS, een Android-versie volgt in de toekomst.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper