Oypo introduceert plugin voor Adobe Lightroom

Redactie 1328 0
Oypo, een dienst die streeft naar het vereenvoudigen van het verkopen van foto’s, introduceert een plugin voor Adobe Lightroom. Met de toepassing kun je foto's rechtstreeks naar de fotowebwinkel exporteren.

De plugin zorgt voor een koppeling tussen je lokale fotocollectie in Lightroom en de foto's die je op Oypo verkoopt. Hierdoor is het niet meer nodig bestanden naar een harddisk te exporteren en vervolgens via FTP te uploaden.

De in Lightroom geselecteerde foto's worden rechtstreeks naar de webwinkel geëxporteerd. Ook hoef je niet meer in te loggen op de beheeromgeving van Oypo om instellingen en verkoopprijzen aan te passen, dat kan allemaal vanuit Lightroom.

Gratis

De plugin is gratis beschikbaar. Voor de ontwikkeling is samengewerkt met een 'ervaren programmeur' die onder andere Lightroom plugins ontwikkelde voor Apple’s MobileMe Gallery en de fotoservice Snapfish van HP, aldus de makers. De Oypo-plugin is opgenomen in Adobe Exchange, het officiële platform met uitbreidingen voor Adobe toepassingen.

De plugin is geschikt voor Lightroom versie 2.4 tot en met 2.7 en versie 3.3 en werkt zowel op Mac als Windows. Een uitgebreide handleiding voor installatie en gebruik is te vinden op de website van Oypo. 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie