Overzichtstentoonstelling Lieve Prins in Fotogalerie Rotterdam

Raymond 1168 0
In Fotogalerie Rotterdam is van 11 september tot 22 oktober de overzichtstentoonstelling Touch van Lieve Prins te zien. Prins is internationaal bekend geworden als pionier in de copyart, ook wel elektrofotografie genoemd.

De uit België fkomstige Lieve Prins, woont en werkt inmiddels veertig jaar in Nederland. Na haar opleiding op de Academie St. Joost in Breda en een studie aan de Amsterdamse Film Academie raakt ze  gefascineerd door de mogelijkheden van de kopieermachine. Voor Prins is het apparaat een magic box, een instant photostudio waarmee ze haar dromen, fantasieën,  ervaringen en verlangens kan verbeelden.
 
Prins legt mensen en objecten direct op de glasplaat en maakt met de losse fotokopieën omvangrijke en kleurrijke fotocollages. Haar dochters, vrienden, vissen, vogels, planten, maar ook ijs, water en aarde worden gebruikt om puur menselijk onderwerpen zoals liefde, kwetsbaarheid en schoonheid weer te geven in een geheel eigen beeldtaal. In een subtiele, niet mis te verstane manier vergroeien levenslust en mensenliefde met signalen uit andere culturen. Lieve Prins betoogt niet, maar biedt volgens bijna mystiek-oosterse traditie visueel geestverruimende gedachten aan.

De foto-expositie Touch wordt op vrijdag 11 september geopend in Fotogalerie Rotterdam, Conradstraat 20. Daarnaast zal Prins half oktober een lezing verzorgen aan de Fotoschool in Rotterdam waarin zij op interactieve wijze haar werk toelicht.


Foto's: Lieve Prins

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond