Overzichtstentoonstelling Bert Nienhuis

Redactie 802 0
Het Joods Historisch Museum presenteert een grote overzichtstentoonstelling van Bert Nienhuis. Deze fotograaf verwierf grote naamsbekendheid met o.a. zijn portretten voor weekblad Vrij Nederland.

Nienhuis wordt beschouwd als één van de bekendste fotografen van Nederland. Vanaf de jaren '70 heeft hij een enorm fotografische oeuvre opgebouwd. Hierin nemen portretten van bekende Nederlanders en internationale beroemdheden een prominente rol in. Tijdens zijn carrière kreeg hij o.a. Andy Warhol voor zijn lens.

Ook met sociale reportages die Nienhuis maakte voor Vrij Nederland raakte hij bekend bij het grote publiek. Hij richtte zich daarbij op maatschappelijke onderwerpen als leven op een camping in de randstad en de streng gelovige vissersgemeenschap van Urk. In 1988 maakte hij een documentaire serie over het dagelijks leven van Joden in Nederland in opdracht van het Joods Historisch Museum.

Foto: Bert Nienhuis toont een dwarsdoorsnede van de enorme hoeveelheden foto's uit de ateliers van Nienhuis. Er is gekozen voor foto's die het fotografische oeuvre het meest kenmerken, namelijk portretten, reportages en enkele landschappen. Op de expositie hangen 170 foto's aan de muren en diapresentaties tonen ook nog zo'n 150 beelden. Er wordt ook een korte film over de fotograaf vertoond.

Bij Foto: Bert Nienhuis verschijnt een boek over het werk van Nienhuis met de gelijknamige titel, ingeleid door journalist Gerard van Westerloo en vormgegeven door grafisch ontwerper Victor Levie.

 
Foto: Bert Nienhuis

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie