Overzichtsexpositie Kees Scherer

Redactie 1294 0
Foam presenteert een selectie vintage prints uit het omvangrijke fotografische oeuvre van Kees Scherer. Deze bevlogen straatfotograaf reisde in de jaren '50 en '60 de wereld af en deed hiervan verslag in vele Nederlandse publieksbladen en kranten.

Scherer bezocht tijdens zijn loopbaan als fotograaf de Verenigde Staten, het Verre Oosten, Mexico, Israël, maar ook bijna alle Europese landen. Het FOAM presenteert in een kleine overzichtsexpositie beelden uit Amsterdam, Londen, New York, Cannes, Parijs, Mexico, Spanje, Portugal en Italië. Het zijn allemaal vintage prints; foto's die door Schere zelf zijn afgedrukt.

Direct na de oorlog werkte Scherer als freelance fotograaf voor kranten als Het Vrije Volk, Trouw, de Volkskrant en het Algemeen Handelsblad. Later zou hij ook zijn reputatie vestigen als reisfotograaf voor Margriet en Avenue. Bekend is Scherers zwartwit fotografie, waarin zijn fascinatie voor de werking van licht tot uitdrukking komt.

Bij de tentoonstelling verschijnt het boek Kees Scherer – Beeldverhalen van een straatfotograaf 1948-1967. Het boek bevat 176 pagina’s en circa 300 foto’s in duotone. Tot 1 februari 2009 is de winkelprijs €34,50.


Zonnebaden, 1953, Nederland (c) Stichting Fotoarchief Kees Scherer / MAI

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie