'Outstanding Contribution'-award voor Bruce Davidson

Redactie 785 0
Bruce Davidson wordt bekroond met de ‘Outstanding Contribution to Photography’ Award, dat heeft de World Photography Organisation bekendgemaakt. Davidson treedt daarmee in de voetsporen van onder meer Eva Arnold, Marc Riboud en Phil Stern.

Bruce Davidson zal de prijs, die eerder bekend was als Lifetime Achievement Award, op de jaarlijkse Sony World Photography Awards in ontvangst nemen. Die vindt plaats op 27 april, waarna Davidsons werk tentoongesteld zal worden in Somerset House te Londen als onderdeel van het World Photography Festival.

Faam

De 77-jarige Davidson is een van de meest vooraanstaande fotografen van Amerika en heeft een loopbaan van meer dan een halve eeuw. Hij begon in 1957 als fotograaf bij Life Magazine en werd een jaar later uitgenodigd door Magnum Photos, waarvan hij  nog steeds lid is.

Zijn werk werd tentoongesteld in vele instellingen, waaronder het Museum of Modern Art, het International Center of Photography, het Maison Européenne de la Photographie in Parijs en Tate Modern in Londen. Hij ontving een Guggenheim Fellowship, de Lucie Award for Outstanding Achievement in Documentary Photography in 2004 en de Gold Medal Lifetime Achievement Award van de National Arts Club in 2007.

© Bruce Davidson / Magnum Photos

Persoonlijk verhaal

Tijdens de tentoonstelling in Somerset House zullen enkele van zijn beroemde werken te zien zijn. Ook zal hij op het World Photography Festival deelnemen aan de serie ‘In the Photographer’s Studio’. Hierin zal Simon Baker, curator bij Tate Modern, op zoek gaan naar het persoonlijke verhaal achter Davidsons succesvolle carrière.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie