Oudste filmrol in museum

Oudste filmrol in museum

Nadja Geskus 1500 0
De oudste filmrol is nu te bezichtigen in een museum in New York. Het George Eastman Museum nam, wat beschouwd werd als de laatste bekende rol film van Kodak Original 1888. Op 11 juli werd hij tentoongesteld.

Filmrol

In het George Eastman Museum is niet alleen de filmrol uit 1888 tentoongesteld, maar ook één uit 1889. Dit is nog één van de drie overgebleven transparante filmrollen, voor diezelfde camera. Het is een iets nieuwere filmrol en deze zit nog steeds in de originele doos, ongeopend. De filmrol komt terecht bij de collectie van onder andere een camera en foto’s. Volgens directeur Bruce Barnes is de filmrol een van de belangrijkste toevoegingen aan het museum.

Kodak

In de eerste Kodak camera, simpelweg Kodak camera genoemd, werden dit soort rolletjes gestopt. De camera kwam uit met de slogan ‘Jij drukt op de knop, wij doen de rest.’ Voor $10,- kon je de hele camera opsturen, waarna je de ontwikkelde beelden en de camera met een nieuwe rol film terug kreeg. De camera stond destijds te koop voor $25,-.

Oudste filmrol in museum

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja