Oude digitale camera's gezocht voor project in China

Julian 2546 1
Sabrina Scarpa begint in juli 2013 een stage bij het Three Shadows Photography Art Centre in Beijing. Het grootste centrum voor fotografie en film in China. De fotografe krijgt daar ook de kans te werken aan eigen projecten. Daarvoor zoekt Sabrina naar oude digitale camera's.

In China wil Sabrina als vrijwilliger migrantenkinderen kennis laten maken met fotografie. 'De vijf miljoen migranten die Beijing telt worden gezien als de laagste klasse van de bevolking en worden massaal ingezet voor het meest vieze en gevaarlijke werk. Ze worden gezien als slaven en maken erg lange dagen. Dit alles voor een onvoorstelbaar laag inkomen', vertelt de fotografe.

Kinderen van deze migranten worden niet geaccepteerd op openbare scholen, twee grote organisaties die zich inzetten voor het ontwikkelen en geven van lessen aan deze kinderen zijn Beijing Buddies en Compassion for Migrant Children.

Sabrina wil zich aansluiten bij deze organisaties en de kinderen meenemen naar 'de wereld van het zien' door middel van fotografie: 'Zo wil ik ze laten nadenken over wat ze zouden willen vastleggen; over wat voor verhaal ze aan de wereld zouden willen vertellen, door middel van beeld. Vervolgens zal ik ze gaan begeleiden in de uitvoering hiervan.'

Camera's gezocht

Om het project te realiseren zijn echter wel camera's nodig. Sabrina is dan ook op zoek naar mensen die een oude digitale camera (liefst compleet) willen doneren voor het project. Heb je nog iets liggen, of kan je Sabrina op een andere manier helpen? Stuur dan een mailtje: sabrinascarpa@live.nl.

Sabrina Scarpa

afbeelding van Grietje Buisman

Wat een goed initiatief! Ik ga eens kijken of ik je kan helpen.