Oude covers Snoecks te sexy voor Apple

Redactie 1578 0
In de iTunes store is de allereerste app van Snoecks gratis te downloaden. De app geeft een kijkje in de 2011-editie die nu in de winkels ligt. De extra feature van vijftig oude Snoecks-covers werd door Apple echter te pikant bevonden.

De meeste van de vijftig covers vond Apple te pikant en mochten daarom niet in de app opgenomen worden. Vandaar dat Snoecks de overige covers ook maar geschrapt heeft. De ‘uitgeklede’ Snoecks-app is uitsluitend te downloaden via de iTunes-store.  

Covers

De iPad-app van Snoecks is een 'smaakmaker' voor de nieuwe editie van het bekende jaarboek en geeft een voorproefje van een aantal foto’s en artikelen. Als extraatje wilde de uitgever dus vijftig jaar Snoecks-covers meegeven, van Snoecks 1961 tot Snoecks 2011. De meeste covers bleken na lang en moeizaam onderhandelen wat betreft Apple niet door de beugel te kunnen, zelfs al kreeg de app – volgens de samenstellers – de waarschuwing ‘voor ouder dan 17 jaar’ mee. 

Tepels

Het gaat om de covers waarop duidelijk tepels of de zijkanten van borsten te zien zijn. Omdat hierdoor covers van gerenommeerde fotografen als Rankin, David Hamilton, Marco Glaviano, Gunter Sachs en Antoine Verglas moesten worden geschrapt, besloot Snoecks met spijt om van het hele plan af te zien. 'Dat liever dan een verminkte versie van een halve eeuw Snoecks-covers te moeten presenteren', dachten ze.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie