Oud-hoogleraar van Stanford zet cursus digitale fotografie online

Oud-hoogleraar van Stanford zet cursus digitale fotografie online

Fabienne Keijzer 2461 0
Een ex-professor aan de universiteit van Standford heeft zijn cursus digitale fotografie integraal op het internet gezet. In de module behandelt hij de wetenschappelijke, artistieke en technologische aspecten van digitale fotografie.

Marc Levoy

Marc Levoy was werkzaam als Emeritus Hoogleraar Computerwetenschappen aan de universiteit van Stanford in Californië. Hij heeft zijn baan aan Standford verruild voor een hoge functie bij Google, waar hij een research team leidt dat onderzoek doet naar computergestuurde fotografie. Levoy heeft een indrukwekkend cv. Zo ontwierp hij in de jaren zeventig een animatiesysteem dat is gebruikt voor cartoons als The Flinstones en Scooby Doo. In 1990 was hij al bezig met 3D scannen en digitaliseerde hij beelden van Michelangelo samen met zijn studenten. Bij Google heeft hij ook meegewerkt aan de Google Glass.

De cursus

De cursus Digitale Fotografie gaat in op de werking van digitale camera’s en hoe je er goede foto’s mee kunt maken. De cursus bestaat uit 18 video-lectures, compleet met extra literatuur en opdrachten om zelf uit te voeren. Hij behandelt onder andere objectieven, licht, perspectief, scherpte, diepte en bewerking. Het is een vrij wetenschappelijk verhaal, maar zeker interessant en leerzaam.  
Leuk detail, de hoogleraar heeft ook de beste foto’s van studenten die zijn opdrachten hebben gemaakt online gezet. En daar zitten een aantal mooie plaatjes tussen. 

Course Guide Marc Leroy

Omdat de cursus momenteel enorm populair is kan Google Drive soms moeite hebben met het afspelen van de video-lectures. Gelukkig heeft de professor ook een eigen YouTube-kanaal waar de video’s ook te vinden zijn.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne