'Organisatie tegen softwarepiraterij gebruikt foto zonder toestemming'

jesse kraal 1747 0
Business Software Alliance, kortweg BSA, strijdt tegen het illegaal gebruik van software door bedrijven. Zo kun je bedrijven verklikken en daar zelf goed geld voor vangen. In een campagne waarin BSA die werkwijze aanprijst gebruiken ze zeer waarschijnlijk een foto zonder toestemming van de fotograaf.

BSA is wereldwijd actief en strijdt tegen illegaal gebruik van software door bedrijven. Op een Facebook-pagina heeft de organisatie verschillende advertentiebeelden staan die mensen aansporen bedrijven die illegaal software gebruiken aan te geven. In een van die beelden is een pot met goud te zien, of eigenlijk een taart in de vorm van een pot met goud.

De website TorrentFreak achterhaalde de maakster van de foto op cakecentral.com - een website voor taartfanaten - en heeft BSA gevraagd of ze wel netjes toestemming hebben gevraagd aan de maakster van de foto en taart voor het gebruik van de foto. Een antwoord kreeg TorrentFreak niet, wel is de foto een uur later van Facebook verdwenen. Deze omstandigheden maken de situatie behoorlijk verdacht, het zou een grote blunder zijn als de foto daadwerkelijk zonder toestemming is gebruikt.

BSA
Een screenshot dat TorrentFreaks maakte van de vermoedelijk misbruikte foto.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse