Laat je producten draaien met ORBOT

ORBOT: een draaitafel voor productfotografie

Fabienne Keijzer 910 0
Wil je je productfotografie of –videografie naar een hoger niveau tillen? Dan is de ORBOT wellicht iets voor jou. De ORBOT is een geautomatiseerde 360-graden draaitafel voor productfotografie. Het sterke plateau van het draaiende tafeltje kan een gewicht tot 180 kilo dragen.

ORBOT: een draaitafel voor productfotografie 

De ORBOT van het Canadese InnoTechnix is zeer geschikt voor productfotografie en -videografie, denk daarbij aan 360-gradenvideo’s van producten op websites, maar kan ook worden ingezet voor andere doeleinden. Zo is het geautomatiseerde draaiplateau ook inzetbaar voor 3D tekenaars, web animators of bijvoorbeeld inzetbaar op beurzen of in winkels om producten tentoon te stellen.
De ORBOT is momenteel bezig met een Kickstarter-campagne waarbij je het apparaat kunt ontvangen als je 1.172 Canadese dollars doneert aan het project. Dat is omgerekend ongeveer 840 euro. In deze video kun je zien hoe de ORBOT werkt en inzetbaar is voor verschillende doeleinden.

Lees ook: DIY: opstelling voor productfotografie 

ORBOT

 

Technische specificaties

De ORBOT is gemaakt van een sterke aluminium plaat en weegt zo’n 6 kilo. Dat gewicht zorgt voor een betere stabiliteit evenals de dikke schroeven die het draagvlak met de basis verbinden. De ORBOT is uitgerust met een stille motor die je met de computer kunt bedienen. Hier kun je de snelheid en de draaihoek instellen. Hij kan 60 seconden of 60 minuten over een volledig rondje doen en alles daartussenin. Je kunt ook kiezen voor een draaihoek van bijvoorbeeld 45-, 90-, 180-, 270-, of 360-graden evenals de richting waarin het plateau draait. Het draagvlak meet 36 cm en de hoogte van de ORBOT is 14,6 cm.
ORBOT

De verwachte verzenddatum van de eerste ORBOT’s is in mei 2017. Kijk voor meer informatie op de Kickstarter-pagina

Lees ook: Productfotografie in de badkuip - een verassend resultaat! 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne