'Opvolger Panasonic LX2 komt komende herfst'

Redactie 475 0
In een interview met een Chinese website heeft Panasonic informatie laten doorschemeren over een opvolger van de bijzondere LX2 compact met 16:9 breedbeeld ccd-sensor.

Het interview is in het Chinees te lezen op IT168.com. Online vertaling levert meer bruikbare informatie op. Volgens de fabrikant is er direct na de lancering van de Panasonic LX2 begonnen met research en ontwikkeling van een nieuw model. De resultaten hiervan zouden in de herfst van dit jaar zichtbaar moeten zijn voor het publiek. De kans lijkt dan ook groot dat in september op de Photokina-fotobeurs de LX3 geïntroduceerd zal worden.

Panasonic kwam in 2005 met de Lumix DMC-LX1, de eerste compactcamera met 16:9 breedbeeld ccd-sensor. Een jaar later kwam de opvolger, de 10-megapixel LX2 op de markt. Beide camera's beschikken over een Leica objectief met 28-112mm bereik. Ook worden de camera's door Leica zelf op de markt gebracht, onder de noemer Leica D-LUX 2 (vergelijkbaar met de Panasonic LX1) en de Leica D-LUX 3 (Panasonic LX2). De Leica's zijn qua hardware vrijwel identiek aan de Panasonic camera's, maar verschillen op gebied van beeldverwerking.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie