Opvallend patent van Canon voor 200mm f/5.6

jesse kraal 1602 0
Drie patenten van Canon zijn onlangs gepubliceerd. Twee betreffen ontwerpen voor een mogelijke opvolger van de 300mm f/4 en een 400mm f/4. Opvallender is het ontwerp van een 200mm f/5.6. Met slechts zes elementen in vier groepen is het een zeer simpel ontwerp.

Regelmatig laten we je ontwerpen zien voor toekomstige objectieven, soms zien we die ontwerpen terug, soms lijken ze een stille dood te sterven. Toch is het meestal gemakkelijk te verklaren wat een fabrikant wil met een objectief. Zo wijst het ontwerp voor een 300mm f/4 op een mogelijke opvolger van de huidige 300mm f/4L IS USM, terwijl het ontwerp voor een conventionele 400mm f/4 kan duiden op een opvolger voor de weinig succesvolle EF 400mm f/4 DO IS USM.

Canon 200mm

Onduidelijk

Ditmaal krijgen we echter ook een vreemd ontwerp voorgeschoteld, een 200mm f/5.6 Momenteel hebben de twee 200mm's in het assortiment van Canon een maximaal diafragma van f/2 en f/2.8, terwijl ook de meeste zoom-objectieven, waarbij 200mm in het bereik valt, een gelijke of hogere lichtsterkte hebben. Wat Canon met het objectief wil is dan ook niet duidelijk.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse