Opslag- en distributiecentrum Nikon verhuist naar grotere locatie

Julian 3847 0
Het Europese opslag- en distributiecentrum van Nikon heeft meer ruimte en capaciteit nodig. Begin augustus verhuist de logistiek partner van Nikon, DHL in Beringe, naar een grotere faciliteit.

Door de groei die Nikon in Europa doormaakt, biedt het huidige magazijn niet meer voldoende ruimte en capaciteit, aldus het persbericht van de camerafabrikant. Daarom verhuist het opslag- en distributiecentrum naar een nieuwe locatie.

Het nieuwe opslagcentrum ligt op hetzelfde terrein, zo'n honderd meter verderop. Het magazijn meet 15.000 m2 en heeft 21 'loading docks'.Volgens Nikon is de verhuizing nodig vanwege de toevoeging van de Nikon 1-camera's en de grote stijging van de Nikon Coolpix marktaandelen in Europa.

Marktaandeel

Op gebied van compacte systeemcamera's is Nikon sinds februari marktleider in Nederland, met in juni een marktaandeel van 55,2 procent. Het marktaandeel van compactcamera's met vaste lens groeide van 5,9 procent in april 2011 naar 17,6 procent in juni 2012.

In verband met de verhuizing is het opslag- en distributiecentrum van Nikon van 1 augustus tot en met 5 augustus gesloten. Hierdoor kunnen er gedurende deze periode geen Nikon camera's geleverd worden. Om leveringen aan consumenten doorgang te laten vinden zet Nikon alles op alles om de winkels tijdig te voorzien van Nikon-apparatuur.

Afgelopen maand verhuisde het kantoor van Nikon Nederland en Nikon Europa al naar een grotere locatie in Amsterdam. De kantoren waren eerder gevestigd in Lijnden, nabij Schiphol.

DHL Beringe
Het terrein van DHL Beringe