Oproep voor fotografen met groene vingers

Redactie 717 0
De fotowedstrijd International Garden Photographer of the Year (IGPOTY) staat nog tot het einde van de maand open voor inzendingen. De organisatie heeft alle denkbare aspecten van het tuinleven ondergebracht in zes categorieën.

Toegegeven, tuinfotografie is niet de meest bekende en populairste fotografievorm van ons land. Maar wie weet, misschien heb jij nu net die ene adembenemende tuin. Of je nu zelf degene bent met groene vingers of een tuinman hebt ingeschakeld maakt niet uit, want het is de foto die er toe doet.

Tuintje, boompje, beestje

Gelukkig voor de deelnemers die niet in Engeland wonen en misschien minder toegang hebben tot overdadige tuinen, bestaat de wedstrijd uit zes categorieën en is daarmee voor iedereen toegankelijk. Zo heb je voor de categorie Plant Portretten eigenlijk alleen een plant nodig en is voor de categorie Bomen met name een boom vereist. De overige categorieën zijn Mensen in de Tuin, Wilde Bloemen, Uitzicht op de Tuin en Wilde Dieren in de Tuin. Voor de speciale prijzen is het wellicht raadzaam om toch de koffers te pakken. De categorieën hiervoor zijn: 'Spirit of the American Garden’, ‘Best Image of Kew Gardens’ en ‘Best Image of Wakehurst Place’.

Groene flappen in

De fotograaf die wordt uitgeroepen tot ‘International Garden Photographer of the Year’ ontvangt 5000 Britse pond én een gouden medaille van de Royal Photographic Society. De fotograaf die met zijn portofolio wint krijgt een geldbedrag van 2000 pond. Of je nu wint of niet, IGPOTY heeft iedereen iets te bieden. Elke deelnemende fotograaf krijgt namelijk een persoonlijke beoordeling via e-mail van de jury. Deze bestaat dit jaar uit de tuinfotografen Clive Nichols en Andrew Lawson, Ray Spence, FRPS, Nigel Atherton, redacteur van What Digital Camera Magazine, en wildlife fotograaf Heather Angel.

Groene flappen uit

Er mag dan wel geld te verdienen zijn met de wedstrijd, je moet wel eerst betalen om mee te mogen doen. Deelname kost je tien pond voor de eerste vier foto's. Mocht je nog meer mooie tuinbeelden hebben, dan kosten de volgende vier foto's je nog eens hetzelfde bedrag.

Voor het inzenden van een portfolio gelden andere kosten. De organisatie gaat er van uit dat een portfolio uit zes beelden bestaat en het uploaden daarvan kost twintig pond. Wil je nog een portfolio laten deelnemen, dan kost je dat nog eens twintig pond. De organisatie zegt dat het 'absoluut je eigen beslissing is' hoeveel werk je inzendt, er hangt alleen wel een prijskaartje aan.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie