Oppo Find 7-smartphone schiet 50-megapixelfoto's, maar hoe?

Julian 1827 3
De Chinese fabrikant Oppo heeft een nieuwe high-end Android-smartphone aangekondigd met 13-megapixelsensor uit de fabriek van Sony. Dankzij een truc kan de Oppo Find 7 foto's maken in 50-megapixelresolutie, maar hoe werkt dat precies?

Oppo is een opkomende fabrikant van high-end Android-smartphones. De Oppo Find 7 is het nieuwste wapenfeit van de Chinese smartphonemaker, het toestel beschikt over een indrukwekkende lijst specificaties.

Zo heeft het 5,5-inchscherm een resolutie van 2560x1440 pixels, is er 3GB intern geheugen aan boord, 32GB opslagruimte en maakt de Find 7 gebruik van de Snapdragon 801-processor: het nieuwste van het nieuwste. Het toptoestel komt in mei/juni op de markt in China en kost daar omgerekend ca. 425 euro.

Overigens komt er ook een versie met resolutie van 1920x1080 pixels,  2GB intern geheugen, 16GB opslagruimte  en Snapdragon 800-chip. Deze variant gaat als Oppo Find 7a door het leven en gaat in China omgerekend zo'n 360 euro kosten.

Oppo Find 7

13-megapixelsensor, 50-megapixelfoto's?

Leuk zo'n telefoon, maar wij zijn natuurlijk geïnteresseerd in de camera. Oppo heeft iets speciaals bedacht voor de Find 7. Naast een f/2.0-objectief maakt de fabrikant gebruik van een 13-megapixelsensor in 1/3-inchformaat geproduceerd door Sony, de IMX214.

Een erg kleine chip dus, maar dat is gebruikelijk in smartphones. Oppo heeft de Find 7 echter een functie gegeven om foto's te maken in 50-megapixelresolutie. Engadget heeft daar een aantal voorbeelden van gepubliceerd. Volgens Oppo maakt de Find 7 foto's in 50-megapixelresolutie door snel achter elkaar 10 foto's te nemen en deze vervolgens te combineren.

Oppo Find 7 camera

Hoe dat precies werkt is onduidelijk, hebben we te maken met digitale interpolatie of gaat het om een andere techniek? Volgens het blog Image Sensors World maakt Oppo mogelijk gebruik van 'Super Resolution'-technologie van Almalence. De maker van die technologie heeft zelf een vergelijking geplaatst met Sony's Clear Image Zoom.

Aan de voorbeeldfoto's te zien hoef je geen middenformaatkwaliteit te verwachten. Engadget schrijft echter dat de foto's wel degelijk meer detail laten zien dan de 20-megapixelsensor met 1/2.3-inchformaat die in de Sony Z1 te vinden is. Wellicht is de technologie dus daadwerkelijk in staat om voor meer detail in je foto's te zorgen.

Oppo Find 7 Sample
Foto: Engadget

4K filmfunctie en 720p met 120 fps

Naast de bijzondere fotofunctie heeft de Oppo Find 7 ook een 4K-filmfunctie (30 fps) en krijg je de mogelijkheid om in 720p te filmen met 120 fps voor slowmotion effecten. Onder andere de iPhone 5S is daar ook toe in staat.

Of de Oppo Find 7 naar Nederland komt is niet bekend. De voorganger, de Oppo Find 5, is wel in Nederland te koop.

afbeelding van buli

waar is deze oppo 9077 32gb te koop

afbeelding van jesse kraal

Wij wachten ook nog in spanning Buli, vooralsnog lijken er geen (bekende) winkels in Nederland dit toestel te voeren.

afbeelding van Dennis Godani

Ik ben benieuwd wat de duurzaamheid en kwaliteit van het toestel is. Ben nu in het bezig van een Galaxy S3 maar heb graag een goeie cam, een S5 is niet echt een verbetering vind ik dus wacht ik op iets groots, zoals de Oppo7 ziet er ook nog fraai uit maar ben wel benieuwd naar de software en hoe het toestel werkt. Hebben jullie ervaring met Oppo en zo ja hoe is de ervaring in vergelijking met Samsung of Apple