Opnieuw prijsstijging analoge producten Fujifilm

jesse kraal 1425 0
Net als vorig jaar voert Fujifilm ook dit jaar een significante prijsverhoging door op haar analoge films. Middels een persbericht legt Fujifilm de schuld bij een immer afnemende vraag en stijgende of constant hoge kosten voor het produceren van deze films. Vanaf april zul je de prijsstijging aan de kassa gaan merken.

Het lijkt een jaarlijks terugkerend fenomeen te worden, prijstijgingen op de analoge fotoproducten van Fujifilm. In mei 2012 was het ook al raak. In een persbericht, te lezen op PhotoRumors, kondigt de fabrikant opnieuw een aanzienlijke prijsstijging aan, die in zal gaan per april 2013. Volgens Fujifilm ligt de oorzaak in de nog altijd afneemde vraag naar films en de stijgende of constant hoge kosten voor ruwe materialen (o.a. zilver), olie en energie.

De adviesprijzen van negatieffilm, diafilm, zwart-witfilm en Quick Take-wegewerpcamera's zullen stijgen, al is nog niet bekend hoeveel duurder deze producten gaan worden. Volgens Fujifilm zal dit per product en per markt verschillen. Hoewel Fujifilm al voor de tweede keer in korte tijd een prijsverhoging doorvoert, blijft het bedrijf naar eigen zeggen wel toegewijd aan analoge fotografie. In mei 2012 werd dat door een topman van Fujifilm nog eens onderstreept in een interview.

Fujifilm

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse