De strijd tegen FOMO

Opmerkelijk nieuws: Zwitsers dorp verbiedt fotografie

Redactie DIGIFO... 892 0
Opvallend nieuws uit Zwitserland. Het bergdorpje Bergün heeft besloten fotografie te verbieden en vraagt aan NASA om alle satellietbeelden van het dorp te verwijderen of wazig te maken. Dit alles om iedereen die het dorp niet bezoekt gelukkiger te maken.

Volgens de gemeenteraad van Bergün wordt het dorpje vaak gefotografeerd door toeristen die hun foto's van het idyllische bergdorpje delen op social media. Iedereen die die foto's ziet en niet zelf in het dorp is zou hierdoor last krijgen van FOMO (Fear Of Missing Out) en zich minder blij voelen. Omdat de gemeenteraad en de bewoners van Bergün graag willen dat iedereen altijd blij is, hebben ze besloten fotografie te verbieden. Iedereen die toch foto's maakt van het dorp, riskeert een boete van rond de 5 euro, maar de kans dat deze wordt opgelegd is vrij klein.

Lees ook: American Apparel teruggefloten om te sexy 'amateurfoto's'

Oproep aan NASA

In een korte video vragen de inwoners van Bergün aan de NASA om de satellietbeelden van het dorp te verwijderen of helemaal wazig te maken. Dit om het risico te verkleinen dat mensen per ongeluk beelden van het dorp zien en als nog verdrietig worden dat ze daar niet zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van Bergün.
 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie