Lang leve de kringloop

Opmerkelijk nieuws: Een Leica M2 voor $ 5,-

Redactie DIGIFO... 1392 0
Iedereen die wel eens in een kringloopwinkel kijkt of rondsnuffelt op de rommelmarkt hoopt een verborgen juweeltje te vinden. Een jonge student uit Australië was onlangs in een kringloopwinkel en heeft daar een wel heel bijzondere vondst gedaan: een Leica M2 met objectief voor maar vijf dollar.

De student, die zichzelf GreenteaBanana noemt op Reddit, had laatst een vrije middag en besloot een kijkje te nemen in de lokale kringloopwinkel. Toen hij de camera zag liggen dacht hij eerst dat het niets speciaals was, maar al snel zag hij de naam Leica op de lensdop staan. Na nadere inspectie zag hij dat hij een Leica M2 met een Elmar 50mm f/2.8 in handen had.

Nerveus en bang dat de winkelbedienden hun fout zouden ontdekken besloot hij geen moment langer in de winkel te blijven, betaalde de vijf dollar (omgerekend zo'n € 3,30) en ging snel naar huis.

Lees ook: Leica opent brandstore in Amsterdam

Leica M2

In 1954 introduceerde Leica de M2 als een goedkopere variant van de M3. Ondanks dat de M2 al sinds 1968 niet meer wordt gemaakt blijft het een zeer populaire camera, zeker onder liefhebbers van analoge fotografie, en brengt deze in veilingen nog vaak rond de $ 900,- op. Het objectief dat GreenteaBanana erbij kreef brengt momenteel nog tussen de $ 400,- en $ 700,- op.

Foto: E. Wetzig

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie