Opgeknapte Polaroid SX70 erg populair

Redactie 1251 0
Oude tijden herleven bij Impossible, de fabrikant die directklaar-film nieuw leven in blies, met de verkoop van de legendarische SX70. Binnen vijf minuten waren de eerste veertig stuks van de kit-set al over de toonbank gevlogen.

Er worden er nu nog 160 opgelapt door de fabrikant. Het technologisch hoogstandje uit de jaren zeventig vormde destijds een ware revolutie. Alles aan de camera was opnieuw uitgevonden en dat maakte de deze uniek. Voor 299 euro kan er via de site van Impossible, mits ze weer op voorraad zijn, een opgeknapte, chrome SX70 met bruin leren afwerking aangeschaft worden. De body is oorspronkelijk van een 'original' danwel een 'alpha 1'-model geweest en wordt volledig met de hand in elkaar gezet.

Flitser

Hoewel de SX70 in een later stadium werd uitgerust met autofocus, zijn de modellen die Impossible levert enkel nog met de hand scherp te stellen. De flashbars, staven met tien eenmalige flitslampen, zijn helaas niet meer leverbaar. Van de fabrikant krijg je echter wel twee filmpacks cadeau bij aanschaf.afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie