Openluchtvoorstellingen De Nieuwe Wildernis op unieke locaties

Julian 1189 0
Na het enorme succes van de film en de tv-serie presenteren Nudge en EMS FILMS dit jaar een serie openluchtvoorstellingen van De Nieuwe Wildernis. Solar Cinema zorgt voor een volledig duurzame mobiele bioscoop waarbij zon en wind de benodigde stroom leveren.

Persbericht

Met ruim 750.000 bezoekers in de Nederlandse en Belgische bioscopen is de De Nieuwe Wildernis de meest succesvolle Nederlandse natuurfilm ooit. Op ongekende wijze toont de Nieuwe Wildernis wat natuur werkelijk is: verwonderend, verrassend en verbazend. Nudge en EMS FILMS bieden het publiek nu de mogelijkheid om deze natuurfilm in de open lucht te beleven op unieke buitenlocaties.

Eerste voorstellingen bekend

De première voor pers en genodigden is gepland op 7 april in natuurgebied de Stille Kern in het Horsterwold bij Zeewolde. We zijn daarbij te gast bij de beheerder van het gebied: Staatsbosbeheer. De Stille Kern is een natuurgebied waar je bij uitstek De Nieuwe Wildernis in het Wild kunt ervaren. Inmiddels zijn de eerste drie voorstellingen op locatie gepland, op 19 april in de Helderse Vallei, 21 juni op het Bataviaplein in Lelystad en op 29 augustus op een mysterylocatie in Groningen. In de komende periode zullen aanvullende voorstellingen en locaties, zowel in natuurgebieden als onverwachte plekken in de stad worden geboekt. Vanzelfsprekend wordt er bij vertoning in natuurgebieden rekening gehouden met de natuurlijke bewoners van het terrein.

Jan van Betten (oprichter Nudge): 'Als je De Nieuwe Wildernis hebt gezien, word je je weer bewust van het feit dat we in Nederland prachtige natuur hebben. De film verleidt je ertoe om zelf de natuur in te trekken en er van te genieten. Dat is precies het extra zetje dat we samen met EMS Films willen geven met deze serie openluchtvoorstellingen.'

Natuurspektakel voor het hele gezin

De alom geprezen film over de Oostvaardersplassen was een van de best bezochte films van 2013. Twee jaar lang volgde een aantal filmteams in de Oostvaardersplassen de vossen, ganzen, ijsvogels, edelherten en de grootste kudde wilde paarden van Europa. Het resultaat is een natuurfilm zoals die nog nooit eerder in Nederland is gemaakt. De Nieuwe Wildernis is een natuurspektakel voor het hele gezin. De 'circle of life' of 'kringloop van het leven' in de Oostvaardersplassen wordt schitterend in beeld gebracht. Soms aangrijpend maar ook humoristisch en vertederend.

Ton Okkerse (producent De Nieuwe Wildernis): 'Het is onze overtuiging dat films die met liefde zijn gemaakt, een gedegen journalistiek karakter uitdragen en tevens op creatieve en innovatieve wijze worden geproduceerd op alsmaar toenemende en wisselende platforms, een lange levensduur zullen hebben. Alle onderwerpen die wij verfilmen, worden met veel respect en aandacht behandeld.'

Lees ook onze filmrecensie van De Nieuwe Wildernis.

Solar Cinema

Solar Cinema is Nederlands eerste en enige mobiele bioscoop op zonne-energie. De zonnepanelen op het dak van de Solar Cinema slaan overdag genoeg zonnestroom op om 's avonds na zonsondergang op een groot scherm film te projecteren. Solar Cinema brengt bijzondere films naar ongewone plekken en verandert een bijzonder natuurgebied in een openlucht bioscoop.

Filmposter De Nieuwe Wildernis