Openluchttentoonstelling ‘Mexico Megalopolis' in Knokke-Heist

Openluchttentoonstelling ‘Mexico Megalopolis' in Knokke-Heist

Senta Bemelman 1801 0
Van 20 maart tot 8 mei vindt in Knokke-Heist de openluchttentoonstelling met het thema ‘Mexico Megalopolis’ plaats. Tijdens dit Belgisch fotofestival wordt het werk van twaalf hedendaagse Mexicaanse en enkele westerse fotografen vertoond.

Deelnemende fotografen tonen in hun werk de draagkracht van de Mexicaanse bevolking en staan ook stil bij nationale trots en politiek bewustzijn in het land. Het fotofestival werd voor het laatst in 2014 gehouden en de volgende editie zal na dit jaar weer over twee jaar plaatsvinden.

Internationaal talent

Mexico Megalopolis heeft een internationaal tintje door de deelnemende fotgrafen uit Mexico en westerse landen. Festivalambassadrice Graciela Iturbide is een bekende naam in de Latijns-Amerikaanse fotografiewereld. Enkele andere fotografen die hun werk tonen zijn: Pablo López Luz, Livia Corona Benjamin en Mark Alor Powell.

Tijdens dit festival is er ook plaats voor jong talent. Het indoor-gedeelte is ingericht met het werk van zestien onbekende fotografen en heeft de toepasselijke naam ‘Unknown Masterpieces’. Daarnaast krijgen vier jonge Belgische fotografen de kans om ten tijde van het festival naar Mexico-Stad af te reizen en daar in real time hun foto’s te delen met bezoekers.

Voor praktische informatie over het fotofestival kun je op de website kijken.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta