Openingsdata Nikon fotowedstrijd bekend

Redactie 1295 0
Nikon heeft de data voor haar 33ste, internationale fotocompetitie bekendgemaakt. Vanaf 1 september kunnen deelnemers tot twee foto's insturen voor ieder van de twee categorieën; een met als thema 'Energie', de ander volledig open.

Vanaf die datum - tot 30 november - kunnen fotografen van over de hele wereld beeld insturen voor de Nikon Photo Contest International. De competitie is bedoeld om fotografen van alle niveaus een kans te geven om deel uit te maken van de 'fotocultuur'. Sinds de eerste editie in 1969 heeft de organisatie van meer dan 320.000 fotografen niet minder dan 1,3 miljoen kiekjes binnen gehad. De vorige editie telde het recordaantal van meer dan 51.000 inzendingen van 18.000 fotografen uit 153 landen.

Prijzen

Ook de Emerging Talent Award is dit jaar weer aanwezig, een prijs om het groeiende aantal jonge fotografen een kans te hun werk met de wereld te delen. In totaal zijn er 53 prijzen te verdelen, maar slechts een foto zal er met de Grand Prize – een Nikon D3S met twee objectieven – vandoor gaan. Winnaars van overige categorieën maken echter wel kans op bijvoorbeeld een D300S, een D5000 en verschillende objectieven. In totaal zullen zestien foto's een eerste, tweede of derde prijs krijgen, terwijl vier fotografen van onder de 29 een Emerging Talent Award mee naar huis mogen nemen. De uitslag zal juni volgend jaar bekend worden gemaakt.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie