Opening drie exposities in Nederlands Fotomuseum

Redactie 938 0
Op 13 december opent het Nederlands Fotomuseum drie exposities, namelijk Questioning History, De oorlogen van Oscar van Alphen en Aanwinsten Collecties. De toegang is gratis vanaf 13.00 uur.

Questioning History
13 dec '08 t/m 22 feb '09
Kunstenaars en fotografen werpen een kritische blik op de wijze waarop de massamedia steeds meer ons historische bewustzijn beinvloeden. Met video- en filminstallaties, sculpturen en fotoseries legt Questioning History de werking van die media bloot en worden populaire historische representaties ontrafelt. De expositie bevat werk van Michael Blum, Gert Jan Kocken, Joachim Koester en Roy Villevoye & Jan Dietvorst, dat speciaal voor de gelegenheid werd vervaardigd.

De oorlogen - Oscar van Alphen
31-10-2008 t/m 4-01-2009
Oscar van Alphen vervaardigde in 1985 het werk De Oorlogen, waarin hij een doorlopend verhaal vertelt zonder begin en einde. De volledige installatie bestond ooit uit zes diacarrousels, tweehonderd dia’s, smalfilm en geluidsbanden. In het Nederlands Fotomuseum krijgt De Oorlogen een tweede leven. Het monumentale audiovisuele werk is compleet gereconstrueerd, gerestaureerd en gedigitaliseerd.

Aanwinsten Collecties
7-11-2008 t/m 22-02-2009
Het Nederlands Fotomuseum heeft recent Any Resemblance to Existing Persons is Purely Coincidental - Stories of Mr. Wood (2006) van Martine Stig en Vanessa van Dam aangekocht. De fotografe en grafische ontwerpster (re)construeerden volgens een strikt scenario het leven van een fictieve Mr. Wood in Los Angeles en Bombay.  Ook presenteert het Fotomuseum de Andy Warhol-collectie, die bij Loodwicks Press Images werd aangekocht.


Luc Delahaye, 132nd Ordinary Meeting of the Conference. (uit expositie Questioning History)

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie