Op reis door Amsterdam Zuidoost met Metro54

Redactie 1330 0
Vanaf 2 juli is bij de Arena Boulevard een tentoonstelling van vijftien fotobanieren te zien. De afbeeldingen komen uit het fotoboek 'Bijlmer. Op reis door Amsterdam Zuidoost', die diezelfde dag in de verkoop gaat. Stichting Metro54 wil hiermee het stadsdeel verbeelden.

'Amsterdam Zuidoost is een stadsdeel met haar eigen sfeer en kleur en is daarom een mooi onderwerp voor een fotoproject', zo staat op de website van Stichting Metro54 te lezen. Zij hebben drie fotografen op pad gestuurd om hun visie op de wereld van Amsterdam Zuidoost te laten zien. Een kleine selectie van de beelden zal vanaf 2 juli veertien dagen te zien zijn op vijftien banieren (vijf per fotograaf) van twee bij drie meter, welke komen te hangen op de Arena Boulevard. Ook is vanaf die dag het fotoboek verkrijgbaar die het stadsdeel van verschillende kanten belicht.

Fotografen

Aan het project 'Bijlmer. Op reis door Amsterdam Zuidoost' werkte een drietal fotografen mee: Angela Tellier, Sharon-Jane Dompig en Jeffrey Flu. Dompig is hierbij de enige niet-Amsterdamse en benaderde stadsdeel Zuidoost  dan ook blanco. Ze is gewoon de straat op gegaan en probeerde zo de typische sferen in de openbare ruimte vast te leggen. Jeffrey daarentegen, is een geboren en getogen inwoner van de Bijlmer. Zijn missie was om de schoonheid van zijn woonplaats vast te leggen. De derde fotografe heeft het stadsdeel op een intiemere manier benaderd. Tellier heeft het interieur van mensen uit Zuidoost vastgelegd met daarbij de vraag: wie zijn deze mensen?

Foto © Sharon-Jane Dompig

Urban arts & culture Festival

De banieren zullen blijven hangen tot zaterdag 16 juli. Op die dag vindt namelijk het Urban Arts & Culture Festival plaats, wat eveneens een evenement van Metro54 is. Bij dit festival zullen optredens van artiesten en dj's zijn, maar ook kunst, mode en dans zal er niet ontbreken.

Metro54

Stichting Metro54 is een organisatie die de ontwikkelingen binnen de 'straat'-kunst en cultuur op de voet volgt en kijkt naar wat deze mensen bezighoudt. Ze willen een platform zijn voor makers binnen verschillende cultuurdisciplines. Metro54 wil zich niet kaderen aan een bepaald genre, maar juist een mix zijn van verschillende culturen, zo zeggen ze zelf. Gedurende het jaar organiseren ze dan ook kleine interactieve evenementen in Amsterdam, maar ook een groter festival in de zomer.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie