Op de Photokina: Tamron SP 150-600mm F5-6.3 Di VC USD G2

Op de Photokina: Tamron SP 150-600mm F5-6.3 Di VC USD G2

Jasper van Bladel 3322 0
Bij Tamron konden we kennismaken met de vernieuwde 150-600mm van het merk. De G2, staat voor Generation 2, lijkt op zijn voorganger maar is toch sterk vernieuwd.

Het objectief, dat uit 21 lenselementen in 13 groepen bestaat, is compleet vernieuwd door Tamron. Daarom heet het objectief nu ook G2, Generation 2. Wat is er dan nieuw? De 150-600 is nu een Special Performance (SP)-objectief, wat betekent dat het aan de allerhoogste eisen van de fabrikant voldoet.

Stabilisatie

Verder is de beeldstabilisatie vernieuwd en heeft deze drie verschillende settings. Verder is de 150-600, die eigenlijk relatief compact is, voorzien van een lock om je ingestelde brandpuntsafstand gelijk te houden en kan het objectief worden ge├╝pdate door middel van het TAP-in dock.

Gewicht

Zoals we al schreven is het vernieuwde tele-objectief relatief klein. Het is nog steeds een best lang en zwaar instrument, maar gezien de maximale brandpuntsafstand valt het allemaal best mee. Dat komt natuurlijk door het feit dat het objectief niet bijzonder lichtsterk is. Een eigenschap die overigens uitstekend opgevangen kan worden door de verbeterde stabilisatie.

DIGIFOTO & Photokina 2016

DIGIFOTO is aanwezig in Keulen met een groot redactie team bestaande uit fotografen, journalisten en een video team. Lees hier alles over Photokina 2016 en volg Facebook, Twitter, Instagram & Google+ voor het laatste nieuws!

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper