Ook twee nieuwe objectieven en flitser van Olympus

jesse kraal 1833 0
Het grote nieuws van Olympus is natuurlijk de terugkeer (in naam) van de OM, maar op dezelfde dag kondigen ze ook een 75mm f/1.8, een 60mm f/2.8 macro en een reportageflitser aan. Het nieuws is echter te interessant om zomaar ondergesneeuwd te raken.

Beide objectieven gaan opereren in het hogere segment, verwacht geen koopjes. Met de 75mm f/1.8 richt Olympus zich vooral op de portretfotograaf, die ondanks de wat kleinere mft-sensor toch een boterzachte bokeh zoekt. De 60mm f/2.8 Macro heeft een maximale vergrotingsfactor van 1:1 en is daarmee een 'echt' macro-objectief.

Nog niet klaar

Helemaal klaar zijn de objectieven overigens nog niet. Olympus verwacht dat ze pas tegen het einde van 2012 in de winkels zullen liggen. Verdere specificaties zijn daarom nog niet bekend, laat staan een adviesprijs.

Olympus

FL-600R

Nieuw is ook de Olympus FL-600R reportageflitser. Deze grote flitser heeft een richtgetal van 36 bij iso 100, maar aangezien de meeste Olympus-camera's beginnen bij iso 200, noemt Olympus een richtgetal van 50. Deze forse flitser haalt zijn stroom uit vier AA-batterijen en kan gebruikt worden op elke digitale Olympus-camera met flitsschoen.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse